Tips för att hålla stilen med en studentbudget

Publicerat

girls-1031538_1920

Alla som någon gång har studerat vet att ekonomin inte alltid är den bästa under denna period i livet. Du måste helt enkelt tänka på hur och när du spenderar dina pengar. I Sverige har de flesta studenter bidrag och lån från CSN, vilket inte ger några stora summor att röra sig med. Under den här tiden gäller det att vara smart med utgifterna, för att få så mycket som möjligt för pengarna.

Se vad du redan har

Hur du väljer att göra budgeten under studenttiden är upp till var och en, men oftast går det mesta till mat och räkningar. Via studentkortet rabatt kan du få erbjudanden inom många olika områden. Kolla vad du redan har och komplettera med baskläder som du kan kombinera med de som redan hänger i garderoben. Försök hitta din stil och håll dig till den så är det lättare att hålla stilen som student.

Hitta rätt butiker

Att handla skor, kläder och accessoarer på en studentbudget kan vara en utmaning då det oftast kostar en del. Då kan det vara smart att utnyttja ditt studenterbjudande i de butiker som erbjuder detta för att få så mycket du kan för dina pengar. Försök att anpassa dina behov efter dessa erbjudanden och var inte för kräsen när det kommer till märken och design. Leta efter plagget och inte märket, är en bra tumregel.

Studentrabatt

Det finns många butiker och företag som ger rabatt till studenter. Se till att hitta butiker som ger studentrabatt, och använd dig av dessa istället för de butiker som du kanske är van att handla i. Våga prova nya butiker och förändra din stil så att den passar din budget. Det är troligen ingen som kommer lägga märke till att du inte bär de senaste dyra designerkläderna så länge du håller stilen.

Handla second hand

Ett av de bästa sätten för att hålla stilen på en stram budget är att handla second hand-kläder. Detta är ett jättebra tips för att spara pengar som student. Idag finns det stora plattformar för detta både online via Facebook och andra sociala medier och appar, men även i fysiska butiker. Här har du chansen att hitta märkeskläder till ett rimligt pris, och det är ingen som kommer veta att det är second hand!

Var smart

Tänk igenom ditt shoppande och impulshandla inte dina kläder i butiker som inte har rabatt.

Handla på rea

Handla säsongens kläder när butikerna har rea. Då får du mycket mer för pengarna.

Låna kläder

Byt kläder med bekanta, vänner och familj utan att betala en krona.

Kom ihåg att ett använt plagg kan vara minst lika snyggt som ett nytt. Använd vad du har och mixa och matcha för att skapa din egen stil. Med några basplagg kan du variera i oändlighet!

Kommentera via Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *