Hur ser det ut hemma hos en fashionista?

Publicerat

model-1208325_1920

Det går mode även i inredningsdetaljer och ibland kommer det helt plötsligt en detalj som i stort sett alla måste ha. Förra året var det en drinkvagn och året innan en prydnadsananas. Nu gömmer vi helst undan dessa detaljer för nu ska man vara unik och inreda personligt. Den som är intresserad av inredning har dock en tendens att påverkas av inredningstips som kända bloggare ger. Det positiva är att tipsen som ges idag lätt kan följas men det handlar inte om en specifik produkt som alla har precis likadana, utan här handlar det om att skapa sin egen personliga stil för att inte vara som alla andra.

10 inredningsdetaljer som är ett måste för fashionistan

 • Har ni upptäckt washitejp? Om inte är det dags att prova det för det är ett måste för alla inredningsintresserade. Denna speciella japanska tejp har hur många användningsområden som helst. Det är papperstejp som finns i massor av olika färger och mönster. Använd den till att ge en illusion av tavelramar på väggarna. Har du ingen ram till dina posters skapar du helt enkelt en med washitejp. Problemet med tejpen är att det är svårt att sluta tejpa när man välj har börjat.

  apartment-lounge-3147892_1920

 • Väggarna är viktiga i en fashionistas hem. Det är här man verkligen kan lägga in sin personliga stil och skapa ett unikt hem. Den som vill dekorera väggarna med vackra fashion posters i modern stil väljer med fördel sådana som har olika texter. Välj dock texter som passar in på dig och ditt liv och inte bara efter hur de ser ut.
 • Ännu ett tips som gäller väggarna är att hitta gammaldags tapeter. Kanske känner du någon som kan tänkas ha gamla tapetprover liggande? Att rama in dessa och ha på väggen är så läckert! Har du snygga gammaldags ramar men inga tapetbitar kan du även hänga upp ramarna utan att ha något i dem.

 • Sista tipset som gäller väggarna har att göra med foton. Välj bland dina foton och förstora några stycken som du är riktigt nöjd med och som du gärna ser på varje dag. Ett tips på hur du väljer fotoramar är att antingen ha alla likadana och enkla för att skapa ett lugn eller också försöker du få tag på riktigt gamla fotoramar och har alla olika. Antingen skapar du en fotovägg i ett rum eller så sätter du upp en hylla och låter alla foton stå på den. Låt dem då vila mot väggen istället för att använda stödet som fotoramar ofta har.

  modern-minimalist-bedroom-3147893_1920

 • Massor av plädar och kuddar i soffan är så inne just nu. Det skapar en levande atmosfär i hemmet och är man flera frusna behöver man inte slåss om pläden för nu kan man ha flera stycken liggande. Välj gärna hög kvalitet, helst ska de vara i 100 % ull. Välj grått eller svart, eller slå till med multifärgat för en lekfull inredning.

 • Den populära skandinaviska stilen i vitt har nu ersatts av olika toner i grått. Väggar, soffor, mattor och köket kan mycket väl gå i grått. Det är sofistikerat och ger en lyxig känsla. Den som vill ha färg kan lägga till detaljer i accentfärger som rosa, blått eller olika jordnära färger.
 • Mönster i inredningen är helt rätt och en persermatta kan gärna få bryta av i ett grått eller vitt hem. Mönstrade plädar eller kuddar är också rätt.

 • Svarta detaljer får gärna finnas i hemmet. Det kan vara en fåtölj, en vägg eller en matta. Huvudsaken är att man har några svarta element. Det är elegant och ger en känsla av lyx. Det går mycket väl att kombinera den minimalistiska skandinaviska stilen som är känd för att vara enkel med lyxiga element. Den lyxskandinaviska stilen är det nya.
 • Gröna växter var en stor trend förra året och fortsätter att vara det i år. Den som inte är så händig med växter kan glädja sig åt att även kaktusar är helt rätt.

 • Om det är dags att byta ut soffan hemma ska man satsa på en stor soffa med ett sittdjup som gör att man lätt sjunker ner i den. Det ska finnas plats för både familjen och gäster. Modulsoffor med delar som man kan bygga på är mycket populära.

Släng inte – göm undan

Fashionistan har inrett sitt hem helt i stil med dessa tips, men många har inte möjlighet att göra det. Du behöver inte slänga prydnadsananasen eller drinkvagnen, utan göm undan dem i förrådet. Om några år kanske de är heta igen. För att inreda hemmet trendigt kan det räcka med några färgburkar, lite nya växter och textilier. Man behöver inte springa ut och köpa nya möbler för att vara inne, utan det kan räcka med att byta ut några detaljer. Det som är hopplöst ute lägger du undan eller säljer på loppis.

Kommentera via Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *