Statementaccessoarer – tips och regler!

Publicerat

pretty-woman-635258_1280

Med statementaccessoarer syftar man på föremål och prylar som är designade för att skapa en känsla snarare än bara ett visuellt intryck. Det kan vara allt från skor och kläder till smycken och andra typer av accessoarer. Att använda dessa är inte svårare än det låter men vad många däremot glömmer bort är hur man bör bära accessoarerna för att uppfylla statementkänslan. Små detaljer som påverkar hur ens look uppfattas av andra och hur man själv känner sig. Vi har samlat några tips till dig som är nyfiken på att veta mer om den här sortens accessoarer och vissa av dessa är mer att beskriva som en sortens regler. Läs och lär!

Smycken

woman-1028398_1280
Alla sortens smycken har i tider haft en betydande roll inom mode- och livsstil. De har utöver sin utsmyckande funktion även fungerat som ett slags statement inom sociala kretsar där dyra smycken representerat välstånd, makt och pengar. Den senaste tiden har smycken även blivit en viktig detalj inom modevärlden, oavsett vilken samhällsklass man kommer från. Rätt smycken till rätt klädsel är A och O när det kommer till trender och coolhetsfaktor. Allt från artister till kända modebloggare är noga med att deras valda smycken syns i press- och media, vilket såklart bidragit till att även den stora massan shoppar smycken i högre grad än förr. Idag hittar man smycken i alla olika prisklasser, men den som verkligen vill göra intryck brukar ändå precis som förr investera i dyrare smycken. Detta beror på att folk i allmänhet har större koll idag och direkt känner igen exempelvis ett halsband.

Du som använder statementsmycken i vardagen ska tänka på att matcha med de kläder du bär till jobbet. Använder du en strikt kontorsklädsel på arbetsplatsen passar det såklart inte med festligt hängande örhängen med lyxiga stenar som väcker uppseende. Du kan istället välja en enklare look, även om det är ett par dyra pärlor.

Att matcha smycken är också ett smart trick för att skapa en riktigt snygg statementlook. Du kan kombinera ett statementhalsband med matchande örhängen beroende på vilken typ av tillställning det handlar om. Ett snyggt och imponerande halsband kan uppfattas helt fel om det exempelvis matchas med örhängen av helt annan stil. Vill du göra avtryck på festen ska du dock absolut lägga stor vikt vid valet av smycken. Väljer du ett par tuffa örhängen ska du tänka på att inte täcka med utsläppt eller alltför fluffigt hår – en stramare frisyr imponerar alltid. En regel om du planerar bära ett grövre statementhalsband till festen är att välja rätt typ av urringning. Du gör bäst i att köra på tröja, klänning eller top med rejält öppen hals.

Märkesklockor

watch-1311180_1280Damklockor markerar verkligen stil och trend på många plan. Moderiktiga armbandsur för kvinnor har i tider fungerat som ett statement och är än idag en suktande accessoar för många karriärskvinnor. En stilig damklocka från Rolex är ett utmärkt exempel på hur en klocka blir ett makt- och framgångsstatement, och det är inte ovanligt att kvinnor har märkesklockor som motivationsobjekt för att jobba hårt och lyckas karriärmässigt. Badar du i framgång kan du med andra ord berömma dig själv genom att köpa en lyxklocka som följer dig genom livet och den fortsatta karriären. Klockor på nätet är oftast något billigare än i butik, varför du gör bäst i att i första hand leta damklockor online för att inte missa ett hett fynd.

Har du beslutat dig för att investera i en dyrare märkesklocka som statementaccessoar ska du dock inte glömma bort att utgå från din egen vardag och personliga stil. En häftig klocka som bärs upp på fel sätt kan istället för att uppfattas som ett riktigt statement tolkas fel och kännas obekvämt. Välj därför en modell som känns bekväm just för den du är till vardags (och till fest!). Detta betyder förstås inte att kvinnor måste välja små och diskreta modeller.

Indre är mer

woman-1149911_1280Det kan kännas lockande att köpa en knallröd top till den där viktiga festen, men även om du vill göra avtryck är det inte alltid det som väcker mest åsyn som skapar bäst statement. Den lilla svarta klänningen är däremot ett statementplagg som sällan blir fel, oavsett tillställning. Svart är maktens färg och med rätt kombination av smycken, skor och makeup kan hela du stråla statement och framgång.

Är du dock en person som gillar mönster och kreativitet kan du självklart välja ett roligare plagg som exempelvis en prickig klänning. Tänk dock på att matcha klänningen med lite mer diskreta smycken eftersom det annars kan bli kaos i looken.

Kommentera via Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *