Ny adress

Publicerat Lämna kommentar

Japp, nu flyttar Tessan bakar. Lite grann. Adressen är nu rätt och slätt tessanbakar.se och förhoppningen är att det nu ska bli mycket lättare att hitta det ni söker efter. Bättre sökfunktion och bättre allt 😉

Recepten ligger kvar här ett litet tag till men alla finns redan flyttade till nya adressen så kika gärna vidare dit så snart som möjligt :-)









Enkel blåbärspaj

Publicerat Lämna kommentar

wpid-psx_20160726_133406.jpg

Som utlovat kommer här receptet på blåbärspajen jag gjorde när vi var på landet. Där finns som sagt inte lika mycket tillbehör/smaksättningar så jag fick ta det som fanns. Resultatet blev en supergod, enkel, klassisk smulpaj med riktigt med smuldeg. Ibland är det enklaste det godaste!

Blåbärspaj:
500 gram färska blåbär
1 msk strösocker

1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
100 gram rumsvarmt smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll blåbären i pajformen och sockra lätt. Blanda de torra ingredienserna till smuldegen och blanda sedan i smöret. Smula ut över blåbären och grädda i ca 15-20 minuter.

Servera med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.

wpid-psx_20160726_133507.jpg

wpid-psx_20160723_013452.jpg

wpid-psx_20160723_013337.jpg

wpid-dsc04623.jpg
#blåbärspaj



Amerikanska blåbärsplättar

Publicerat Lämna kommentar

wpid-psx_20160726_133954.jpg

Det är ju ett riktigt blåbärsår i år och efter en vecka på landet har vi fullt sjå att göra av med alla blåbär vi plockat. I går morse (förmiddag/lunch) blev det därför supergoda amerikanska blåbärsplättar till brunch. Serverat med en fräsch yoghurt och lite av våra färska blåbär. Riktig lyx och riktigt, riktigt gott!

Amerikanska blåbärsplättar (räcker till minst 4 personer):
2 st ägg
4 dl mjölk
50 gram smält smör
0,5 tsk salt
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl frysta sockrade blåbär
smör till stekning

Tillbehör:
Färska blåbär
1,5 dl matlagningsyoghurt +
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop ägg, mjölk, smält smör och salt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och vispa ihop med äggblandningen. Rör smeten slät och vänd i de frysta blåbären.
Smält matfett i en stekpanna eller flättjärn och stek tjocka plättar av smeten.
Blanda matlagningsyoghurt med florsocker och vaniljsocker och servera tillsammans med blåbär till de varma plättarna.

 

wpid-psx_20160726_134048.jpg#amerikanska #blåbärsplättar Plättar #pannkakor