frukost på sängen

Publicerat 1 Kommentar

n1

Söndagar är en sån där dag där dag då man gärna myser till det lite extra på morgonen. Ingen stress, inget jobb, inga tider att passa….man skulle kunna ligga i sängen hela dagen. Jag måste säga att jag älskar att äta frukost på sängen, jag vet inte varför men jag har alltid gjort det. På nått sätt är det mycket godare, haha..precis som när man äter utomhus. Köpte några nya inredningstidningar igår som jag ligger och läser i. Det finns så mycket vackra bilder att titta på och man blir så inspirerad! Jag har inte riktigt bestämt inredning i den nya lägenheten än, har inte fått det i ordning på det där sättet som jag hade i den förra. Därför tror jag det är bra att jag hittar lite inspo i olika tidningar och finner nått som passar hemma hos mig. 

n2

n3

n4

n5

 Räkor och melfest

Publicerat Lämna kommentar

01

02

03

04

05

Gårdagens mys till mellon! Vet inte riktigt vad jag tyckte om bidragen igår, mer än att det var rätt bidrag som gick till final.

Idag är det lite bättre väder ute så jag funderar på att gå ut och gå en sväng utan kryckor för att se hur knät reagerar. Det är fortfarande lite stelt och vingligt när man går men det ska försvinna successivt. Det är psykiskt jobbigt att se hur slappt hela vänsterbenet har blivit efter operationen, men jag hoppas verkligen att muskulaturen kommer tillbaka lika snabbt som den försvann. Om de känns bättre efter idag ska jag imorgon gå till gymmet för att cykla och köra lite annan träning. Ser framemot att komma igång! välkommen in till mig del 1

Publicerat Lämna kommentar

1

2

3

4

5

6

7

Tänkte att jag skulle visa hur det ser ut i vår nya lägenhet, delar in det i delar. Så idag börjar vi med hallen! Älskar att det är en så stor hall med mycket förvaring. (exakt vad man behöver när man jobbar i butik) I vår förra lägenhet var det knappt någon hall så man kom typ rätt in i den lilla lägenheten på 30 kvm. Ni hör ju själva hur lite det är? Den vi bor i nu ligger på 45 kvm så det är alltså ingen jättestor det heller, men sjukt mycket större om man jämför med den vi hade innan! 

Det som är skönt med den här lägenheten är att det är en tvåa, innan hade vi bara en sovalkov och det var faktiskt väldigt jobbigt när vi hade besök. Så att kunna stänga om sig när man sover nu är underbart! Dock kan jag sakna en uteplats/balkong för det hade vi i den gamla lägenheten så vi kunde grilla på sommarn. Men nu när vi bor mitt i stan så har vi väldigt nära till massa härliga parker som man kan grilla i. Det är ju faktiskt nästan mysigare! Vi bor verkligen på ett perfekt ställe! Vi bor i den gamla delen av Oslo, Vålerenga/Kampen med fina gamla trähus och mysiga restauranger/caféer. Det är bara 10 min gång till Oslo centrum och 5 min till tunnelbanan så jag kan verkligen inte klaga. 

P.s Ni ser luckan över toadörren? Där uppe är ett förråd som är lika stor som toan där man kan lägga allt man inte vill ska synas! Supersmart! kommer stanna inne hela dagen

Publicerat Lämna kommentar

Ni vet dem dagarna man vaknar upp och känner att det här kommer bli en bra dag och man har planerat massa skoj? Sen tittar du ut genom fönstret, det är världens snökaos ute och du inser att du inte kommer gå utanför dörren idag. Exakt en sån dag är det idag! Jag som hade tänkt att mysa på stan idag med lite shopping…det är så typiskt att de ska vara oväder då. Sen är jag en person som föredrar att gå på stan och inte inne i köpcenter, men nu blir det inget av det istället. Har ingen aning om vad jag ska hitta på nu

IMG_1467

 müsli utan socker

Publicerat Lämna kommentar

Hallo igen! Idag testade jag att göra min egna müsli för första gången faktiskt. Dem man köper i butiken är det bara massa socker i och innehåller oftast inte allt man vill ändå. Så varför inte slänga ihop din egna lite snabbt med bara godsaker? Det var verkligen superenkelt att göra och det känns lite extra lyxigt när det är din alldeles egna. Längtar redan tills jag äter frukost imorgon haha! 

Ingredienser jag använt:

*Mandlar
* Cashewnötter
* Solroskärnor
* Valnötter
* Russin
* Kanel & kokos 

IMG_1582

Hacka alla nötterna och lägg i en bunker så det blir ca: 1 liter tillsammans. Sedan häller du i 1/2 dl rapsolja och 1-1,5 dl vatten. Blanda runt och lägg sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Här kan du sen tillsätta exempel kanel och kokos som jag gjort så blir det extra gott. Låt rostas i ugnen på 225 grader i 10-12 min. Följ med här! Jag råkade bränna lite av müslin och ska ni ha russin i som jag, rekommenderar jag att ni strör över dem efteråt ist..för mina blev lite brända. Sen är det bara att njuta tillsammans med någon god yoghurt eller hur du vill servera den! 

IMG_1584

IMG_1585

IMG_1587

IMG_1590

Det luktar ljuvligt i köket när du tar ut de!