FIRST STOP – MANILLA

Publicerat

Väl framme i Barcelona tänkte jag göra en liten sammanfattning genom ett antal inlägg framåt där jag kort går igenom de magiska platser jag besökt under mina bästa 3 veckor av mitt liv. Wow, den tacksamheten jag kände av att skriva dem raderna…

traffic
Påväg dit…
Efter nästan 20h resa till Manilla blev vi fast på flygplatsen en hel natt eftersom vårt plan till Puerto Princesa tidigarelagt med två timmar. Haha ganska oskön ändring när man planerat att flyga vidare direkt, men vi gjorde såklart de bästa av situationen och tänkte att vi kunde ta en taxi ut i stan för att avnjuta en middag, men trafiken var totalt kaos. Den påminde mig om New Delhi där 20 minuters körning slutade upp i en & en halv timme. Så vi vände tillbaka till flygplatsen, mötte upp min kusin Oscar som också anlände samma dag, checkade in på ett hotell på översta våningen och åt på ett litet hak där vi lyckligtvis fick tag på vit fisk & grönsaker. Vi klagar aldrig på deff-mat ;D Så till er som planerar att åka till Filippinerna.. fastna inte i Manilla! Det finns så mycket vackrare platser att utforska. (Som jag kommer gå in på under de kommande inläggen)

_________________________________________________________________________________________

On my way…
After almost 20 hours in air we finally arrived to Manilla, then we saw that our flight to Puerto Princesa was changed to two hours earlier. That meant that we were stucked at the airport until the day after at 08.00. It was time to do the best of the situation so we decided to take a cab in to the city for a dinner, but after a while in the cab we understood that this wasn’t a good idea. The traffic was totally chaos. It reminded me of  New Delhi where a 20 minute drive ended up being one and a half hour. So we turned the cab around and back to the airport where we met my cousin who’d also arrived that afternoon. We checked in at a hotel on the highest floor at the airport and found a small little restaurant that served white fish and vegetables. We never complain on diet food ;D So for you who plan a trip to Philippines, never get stuck in Manilla! There’s a lot of other beautiful places to experience that I’m going to talk about in my next posts. 

Kommentera via Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *