How to: Cleaning Makeup Brushes

Publicerat

Att tvätta sina sminkpenslar är jätteviktigt! Otvättade penslar kan vara boven till din dåliga hy. Som professionell makeupartist tvättar jag mina penslar hela tiden för att inte sprida bakterier mellan kunder. Men det är lika viktigt även om man är ensam om att använda sina penslar.
Foundationpenslar och sminksvampar samlar på sig jättemycket bakterier. När de ligger i sminkväskan kan de samla på sig alla möjliga bakterier från smuts, damm, bakterier från dina fingrar – ja lite allt möjligt! Själv skulle jag aldrig använda en sminksvamp mer än 1 gång.

Hur ofta ska de tvättas då?
Foundationpenseln bör du tvätta minst en gång i veckan men gärna mellan varje användning. Puderborstarna bör också tvättas 1 gång i veckan. Tänk såhär. Du har orenheter i ansiktet som du lyckas täcka med din foundation och foundationpensel. Super… Men du har inte tvättat din pensel. Du kan ge dig tusan på att bakterierna sitter kvar och gror i din pensel eller svamp som dessutom samlar på sig mer bakterier i väskan och att nya orenheter sprids i resten av ansiktet! En ond cirkel. Så tvätta dina penslar!

Om du inte hinner tvätta dina penslar eller vänta på att de ska torka är spray cleaners the shit! En spritspray som dödar bakterierna och penseln torkar snabbt. Kicks har en egen som är fantastisk. Jag plöjer genom minst 3 flaskor i månaden.

Hur ska man tvätta dem?
Det beror på om de är äkta hår eller syntet. Äktahårspenslar tvättas med schampo & balsam. Syntetpenslar tvättas med diskmedel! Låt lagom varmt vatten rinna från kranen i din handflata. Doppa penseln i schampo/diskmedel och pensla sedan cirklar i din handflata. Penseln är ren när vattnet du klämmer ur den är helt klart. Torka aldrig dina penslar ståendes, då rinner vattnet ner till roten och löser upp limmet. Låt de istället torka på en handduk över en bordskant. Var noga så att alla strån ligger på rätt håll under torktiden!

//

Cleaning your makeup brushes is very important! Dirty makeup brushes are filled with bacteria and can be the reason for a bad skin complexion. As a professional makeup artist I wash my brushes all the time to not spread germs between clients. But it is equally important even if you are alone in using the brushes.
Old used makeup sponges has a lot of bacteria. Personally, I would never use a makeup sponge more than 1 time.

How often should they be washed, then?
Foundation brushes, wash at least once a week, but preferably between each use. Powder brushes should be washed 1 time a week. Think like this. You have impurities in your face you manage to cover up with your foundation and foundation brush. Super … But then you do not wash your brush. The bacteria remain and germinate in your brush or sponge additionally accumulate more bacteria in the bag and then when you use it again you spread all of that in your face! A vicious circle.
So wash your brushes!

If you do not have time to wash your brushes or wait for them to dry spray cleaners are awesome! A spray that kills germs and the brush dries quickly!

How do you wash them?
It depends on whether they are real hair or synthetic. Real are washed with shampoo & conditioner. Synthetic brushes are washed with soap! Let warm water run from the tap in your palm. Dip the brush in the shampoo/soap then do circle motions with the brush in the palm of your hand. The brush is clean when you squeeze the water out and its clear. Never dry your brushes standing up, when the water flows down to the roots it loosens the glue. Let them dry on a towel on a table edge. Be sure that all hairs are in the right direction during the drying time!

brush1 brush

Kommentera via Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *