Skillnaden på Primer Foundation & Concealer

Publicerat

Läsarfråga:
Nu kommer jag att framstå som om jag är helt bakom flötet, men vad är skillnaden på primer, foundation och concealer? Vad gör vad och vart kommer de olika produkterna in i makeup-kedjan? Förklara gärna för mig som om jag skulle vara 10 år.

Även om saker kan kännas helt självklara för oss som dagligen pillar med smink så kan det fortfarande vara en djungel för en oerfaren! Så nu ska jag försöka förklara:

Primer
lägger du efter din återfuktningskräm. Det finns olika sorter med olika egenskaper, tex matta ner huden, motverka rödhet -Men kortfattat jämnar den ut porer och håller din makeup jämn och på plats längre. Här kan du läsa om olika sorts Primers och deras funktion!

Concealer
är oftast mer täckande än en foundation och används för att dölja orenheter, finnar, rödhet och mörka ringar. Det finns olika typer, olika färger och du kan lägga din concealer före och/eller efter din foundation.

Foundation
använder du för att jämna ut hudtonen och när du är klar slänger du på ett puder för att fixera din bas och inte se kladdig och oljig ut! Läs om det här. Det finns massor av olika sorters foundations med olika egenskaper. Här hittar du 7 olika sorters foundation. Fundera ut vad du är i behov av och välj en sort med dessa egenskaper!

Men innan du väljer foundation kan det vara viktigt att ta reda på vilken hudtyp du har. Då blir det så mycket lättare att välja! Kolla här och se vilken av 4 olika hudtyper du har!

 

primer3 hjul6 foundation1foundation4

Kommentera via Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *