Provat Fettfrysning!

Publicerat

Nu har jag varit på Hårkliniken i Trelleborg igen. Men inte för laserbehandling den här gången. Jag har frusit lite love handles! Jag har sett så mycket reklam om den här grejen med fettfrysning och kände att jag bara måste prova! Det finns lite olika maskiner. Cooltech har jag sett mycket på Facebook. Men på Trelleborgs hårklinik använder man CoolShape som har högre effektivitet! Den kan frysa ner till -12C istället för bara -8C som den andra.

Vad händer då? Jag förstår knappt men jag ska förklara det som jag förstått! Fettcellerna fryses ner, de klarar inte av kyla på samma sätt som hud/vävnad/muskler som då alltså inte påverkas alls. Fettcellerna förstörs och kan inte återskapas. Efter ett par veckor sköljs de ut ur kroppen den naturliga vägen. Lite som en fettsugning kommer fettet inte tillbaka på det stället man behandlar.

Så i min teori hade det varit guldkornet att behandla allt utom rumpa och bröst, käka kakor livet ut and watch em’ grow! Men det går inte, man kan inte behandla vad som helst, tex inte hals och ansikte. Vad man kan behandla är lår, rumpa, mage, kärlekshandtag, rygg & armar!

Hur känns det?
När maskinen började suga in fettet i ett vakuum kändes det som en väldigt hård massage. Varade i 5 minuter, kändes lite obehagligt och sedan var det över! Behandlingen varade i 1h. Det blev kallt men det kändes inte mycket. Ska jag vara ärlig så somnade jag. Men när jag vaknade och maskinen kopplades bort var området ganska kallt – gick över väldigt fort! Var lite öm i en knapp timme efter och sedan var allt som vanligt.

De säger att man kan få blåmärken efteråt, vi får se hur jag ser ut!

frys frys3 frys2

Kommentera via Facebook

12 thoughts on “Provat Fettfrysning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *