Makeup Finish

Publicerat

Nu har vi gått igenom primers funktioner och de olika sorterna. Detta inlägget hittar du här. Jag har gått igenom concealer – vilka färger som täcker vad och vilken sort du använder på vilken område. Hitta detta här. Innan du väljer foundation bör du också veta vilken sorts hud du har. Guiden till olika hudtyper finns här! Sist men inte minst finns det 7 olika sorters foundation att välja mellan innan du lägger ditt puder. Ta en titt på dem här.

Som avslutning på min makeup använder jag transparent löspuder. Det passar alla hudtoner och är perfekt i alla lägen enligt mig. Du kan också använda ett pressat puder. Ett kompaktpuder. Detta ska helst vara ljusare än din foundation då det lätt blir för mörkt när det väl är på. I butik finns det många puder som är i samma ton och till en foundation, jag rekommenderar att ni väljer ett ljusare.
Ett pressat puder lägger du med en stor pensel. Då blir det luftigt och jämnt utan att bli kakigt. När du har pudrat pannan och näsan med fluffiga drag, då tar du en mindre pensel för att pudra under ögon och kring näsvingarna. Var försiktig under ögonen, även om vi vill komma åt med puder för att få ett matt resultat vill vi inte ha överskottspuder som lägger sig i veck.

Jag har två olika superbra puder jag kör med. Ett transparent löspuder från Peggy Sage (här) som fixerar min makeupbas och ger ett sammetsliknande resultat! Sen har jag ett återfuktande puder från makiash, också transparent, som är perfekt för dig med fet hy då det mattar av riktigt bra samtidigt som det lägger sig i ett tunt lager. Det hittar ni här. Behöver du ett bra kompakt puder finns det här. Jag använder kompaktpudret som ett komplement där jag behöver täcka extra!

DSC01583 löspuder

LÄNK Stor puderpensel LÄNK Liten puderpensel

Kommentera via Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *