Olika sorters foundation – Vilken passar dig?

Publicerat

The Base Guide

Olika sorters foundation – Vilken passar dig?

Nu har vi gått igenom primers funktioner och de olika sorterna. Detta inlägget hittar du här. Jag har gått igenom concealer – vilka färger som täcker vad och vilken sort du använder på vilken område. Innan du väljer foundation bör du också veta vilken sorts hud du har. Guiden till olika hudtyper finns här! Let’s go!

Flytande foundation    

Flytande foundations kan vara allt från tunna till krämiga. De innehåller alla puderpigment och silikoner som gör huden sammetsmjuk.
Detta är för den som vill kunna variera täckningsgraden. Om du har fet eller kombinerad hy ska du leta efter oljefria matta varianter. En lystergivande foundation med olja är bättre för torr hud. Applicera med en foundationborste eller svamp för ett jämnt resultat!foundation4

Compact foundation

Compact foundation finns i creme, puder, puder som blir creme på huden och creme som blir till puder. Detta ger ett mer täckande resultat! Täckgraden kan varieras beroende på hur mycket du applicerar. Ofta medföljer foundationsvamp. Jag föredrar foundatuionpensel. – Compact creme foundation är min personliga favorit!
foundation3

Mineralfoundation

Mineralfoundation finns i puder, kompakt och flytande varianter. Det är en naturlig makeup som innehåller finmalda mikromineraler. Med mineralbas får du ett naturligt solskydd! Funkar för alla hudtyper men lös mineralfoundation innehåller varken parfym, talk, olja eller konserveringsmedel vilket ska vara speciellt bra för problemhy.
Puder penslas in i huden med cirklande rörelser. För kompakt eller flytande, använd en foundationpensel! Täckgraden varierar du med hur mycket du applicerar. Perfekt för sommaren, naturligt resultat som inte täpper porerna och dessutom får du solskydd på köpet!foundation1

Moussefoundation

Detta är en fluffigt vispad foundation. Mousse är oftast oljefri och ger ett matt resultat. Superbra för dig med normal till kombinerad hy. Undvik om du är torr.

foundation2

BB-creme & CC-creme

BB-cremen är en utveckling av färgad dagcreme. De jämnar ut hudtonen, ger fukt, har hög SPF, ger lyster och skyddar mot fria radikaler. För dig som vill ha en naturlig look. Inte speciellt täckande. Applicera med en foundationpensel.

CC står för Color Correcting eller Color Control, alltså att korrigera hudtonen. De har ofta hög SPF och är mer täckande än BB-creme. För dig som vill ha en naturlig makeup. CC-creme jobbar långsiktigt mot fina linjer, pigmenteringar och röda partier.
Foundation

Färgad dagcreme

Detta är en färgad fuktcreme. Innehåller ofta SPF och ingredienser som vårdar och skyddar hyn. Med en färgad dagcreme får du ett mycket naturligt resultat med en något utjämnad hudton och mycket lyster. För dig med klar hy ute efter en snabb uppfräschning.

foundation5

Kommentera via Facebook

2 thoughts on “Olika sorters foundation – Vilken passar dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *