Primer – The Base Guide

Publicerat

En primer  är grunden i din basmakeup! Ett absolut måste tycker jag. Den slätar ut hudytan och fyller tillfälligt ut mindre linjer och porer så de tillsynes försvinner. En primer kan också matta av, ge lyster och ser till att din makeup sitter bättre och längre. Primer lägger du efter din fuktkräm och innan foundation. Beroende på vad för hy du ha finns det primers med olika egenskaper. Om din hy är torr bör du ha en lätt flytande fuktgivande primer. Om din hy är fet är en talgobsorberande primer passande! Kolla här för att ta reda på vilken hudtyp du har.

Jag har två olika primers som båda är helt underbara. Matifying face base är en silikon-primer som är perfekt för fet hy. Att bara använda denna primer för att bli av med oljig hy utan att behöva använda foundation om man inte har blemmor funkar utmärkt. Huden blir len som en barnrumpa och din makeupbas kan inte bli jämnare än såhär!

Base makeup illuminante är en flytande primer som är lätt på huden och ger huden den där extra lystern. Själv har jag väldigt fin hy under sommaren och kommer använda denna primer som min ända bas, då den får huden att stråla som inget annat!

Tänk på att det är viktigt att använda en speciell ögonprimer på ögonlocken, använder du en vanlig primer tyngs ögonlocken lätt ner!

DSC01539 primer primer3

Kommentera via Facebook

5 thoughts on “Primer – The Base Guide

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *