bipolär?

Publicerat

Här sitter jag återigen framför datorn sent och är urpigg. Jodå, även idag somnade jag samtidigt som kidsen och vaknar nån timme senare. Jag lägger mig bredvid barnen i sängen, killar på ryggen och håller hand tills dem somnar. Så svårt att hålla sig vaken i den kärlekshögen.
Nåja , detta inlägg har jag velat skriva i två veckors tid. Men pga diverse omständigheter , säg samhället i sig själv  så har jag varit så osäker om jag orkar skriva det.
Men så minns jag vad jag lovat mig själv när jag startade denna blogg. Vad jag lovat er. Att inte försköna eller förändra något. Här är jag och jag duger bra som jag är.
Jag ska precis till och avsluta min 10 veckors KBT terapi. Vid senaste mötet vad jag vid gott mod och kände verkligen att vi kommit långt med min ångest. Eller vi, jag har kommit långt med min panikångest. Och min terapeut håller med fullständigt, men det visade sig att hon inte alls ville släppa iväg mig riktigt än. Hon berättade att hon bokat in en läkartid för mig och att hon verkligen tyckte jag skulle göra en utredning för att se om jag är bipolär .
Min första reaktion var helt ärligt ett asflabb . För mig har bipolär varit att man ena veckan inte ens kan tvätta sig själv och andra veckan köper en travhäst trots att man varken har kunskap, nått ställe att ha hästjäveln på eller ekonomin för de. Ja ni förstår min okunskap och hur påverkad man blivit av samhället själv. Min terapeut svarade snabbt att allt inte är så svart och vitt som jag tror. Det finns många olika varianter. Och efter hon gett mig några situationer där jag under dessa 10 veckor regerat väldigt olika så förstår jag hennes poäng. Men jag är lite allergisk mot såna här diagnoser, och har ärligt inte alls lust eller önskan om att ha ett papper där de står att jag är bipolär på, eller har adhd eller damp som jag troligen också skulle bli diagnostiserad med om de gjorde de utredningarna. Meeen, jag vill må bra. Och är det så att jag är bipolär så äter jag helt fel medicin för att vara stabil i psyket. Så jag har tackat ja till utredningen.
Det jag egentligen vill med detta inlägg är att säga att jag som vanligt vägrar skämmas, och de ska inte ni heller göra. Vi  slår hål på dessa fördomar tillsammans !

Puss och kram !DSC_0226

Kommentera via Facebook

8 thoughts on “bipolär?

 1. Älskar dej o ditt sätt ❤ alltid trist med diagnoser o extra trist med psykdiagnoser kan jag Tänka mig. Men bättre med diagnos o rätt medecin kämpa på 👊👊 jag brukar skämta om att jag samlar på diagnoser eds hypotyreos fibromyalgi mikroskopisk kolit osv osv…. men man överlever det också

 2. En diagnos är inget att skämmas över!
  Om du nu är bipolär, så är det ju en del av dig, den du är.
  Min ena son har autism, och utan den diagnosen så hade ju inte han varit samma pojke.
  Med eller utan diagnos-du är fantastisk!

 3. Starkt av dig! Är inget nederlag och om något säger något annat så är det ju okunskap. Jag ser detta som starkt! Vilket stark kvinna och mamma du är som vill det bästa för dig och dina pojkar! Sträck på dig, det kommer gå bra. Kram

 4. Hej!
  Ville bara säga att jag har bipolär sjukdom och är mamma till 2 döttrar. Jag har typ 1 vilken är den svåraste formen av sjukdomen. Jag håller precis som du på att avsluta min Kbt behandling, där jag håller på att lära mig hantera min ångest och acceptera min diagnos. Jag har varit väldigt svårt sjuk i bipolär sjukdom men nu börjar jag lära mig varningstecken och signaler. Även fast jag börjar acceptera min sjukdom så är jag jävligt bitter på den. Den ställer till så himla mycket oreda. Saker som jag vill göra kan jag inte alltid göra osv. Men nu har jag iaf kommit så långt att jag insett att jag ÄR inte bipolär, jag HAR den sjukdomen. Den har ingenting med min personlighet att göra för att jag är inte en så ledsen person som inte ser någon mening med livet egentligen. Men jag blir sån när jag får ett skov. Jag är inte heller en sån person som spenderar massa pengar och bara tänker på mig själv och vad som gör mig glad och tycker att alla andra människor är långsamma och tråkiga. Men jag blir sån när jag får ett skov. Den normala Emelie är en jävligt glad och positiv tjej som älskar livet, men som ibland blir sjuk helt enkelt. Hursomhelst, det jag ville säga till dig är att man kan leva med sjukdomen. Ett ganska drägligt liv till och med. Lycka till med utredningen!
  Kram Emelie

 5. Så grym du är! 👌 Ännu ett steg till att få verktyg att leva ett bra liv. Och så jäkla bra att du som mediaprofil pratar om det, tar ut ur mörkret! För ju mer vi pratar om det desto mindre tabu, vilket leder till att fler vågar söka hjälp och då i sin tur blir lyckligare. Såååå…du räddar ju faktiskt världen på sätt och vis 😘

 6. Jag har bipolär typ 2, det upptäcktes när jag gick in i väggen(eller rättare sagt sprang in i) och fick antidep utskivet, jag blev helt personlighetsförändrad och hyperaktiv! Min chef frågade till och med om jag tagit något haha..
  Men nu med rätt medicin så är jag mitt vanliga jag typ 97% av tiden, det gör sååå stor skillnad och man hittar ett lugn som man glömt bort fanns..
  Lycka till med din utredning! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *